Matematik

udvikling i antallet af medlemmer i en frimærkeklub

26. marts 2015 af alhirz1997 (Slettet) - Niveau: C-niveau

udvikling i antallet af medlemmer i en frimærkeklub kan beskrives ved følgende funktion:

f(x)=156-3x

hvor x er antal år efter 1980 og f(x) er antal medlemmer det pågældende år(pr.1.januar)

hvorklar betydning af konstanterne.

hvor mange medlemmer er der i frimærkeklubben i 2015(pr.1.januar)?

hvilket år er antallet af medlemmer i klubben 30? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. marts 2015 af mathon

                    f(x)=-3x+156

                    f(0)=-3\cdot 0+156=156

1. januar 1980 var der 156 medlemmer.

                    \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=-3

antallet af medlemmer aftager med 3 pr år.

hvor mange medlemmer er der i frimærkeklubben i 2015(pr.1.januar)?

                    f(35)=-3\cdot 35+156=51

hvilket år er antallet af medlemmer i klubben 30? 

                    30=-3x+156

                    3x=126

                    x=42

42 år efter 1980 er der - ifølge modellen - 30 medlemmer tilbage.

                     


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er tale om en lineær funktion.

Beregn   f(x)    for den værdi af x, der svarer til år 2015.

Løs ligningen    f(x) = 30 .


Skriv et svar til: udvikling i antallet af medlemmer i en frimærkeklub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.