Fysik

Indre volumen af en slange

27. marts 2015 af mbn89 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal beregne indre volumen af en slange og har fundet denne formel: V=r2*π*l

men skal radius og længde regnes i mm eller m, når det skal komme ud i mL? Når jeg regner det i mm får jeg et alt for stort tal, nemlig 848 mL, og det skal helst være et tal omkring 3-4 mL

Jeg har disse mål: indre d: 3 mm og længde: 12 cm

Nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. marts 2015 af SuneChr

1 mL = 1 cm3
Er alle mål i cm, vil rumfanget blive i cm3 = mL


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Det vil passe fint, hvis det er den indre radius, der er 3 mm . Så er

        V = 3,39 cm3


Svar #3
27. marts 2015 af mbn89 (Slettet)

Mange tak til jer begge :)


Svar #4
27. marts 2015 af mbn89 (Slettet)

#2 Den ydre diameter er 4 mm, så radius kan ikke rigtig være 3 mm. Jeg har dog også en stor procentvis afvigelse på 74% men det må så skyldes upræcise mål af slangen


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis det er diameteren, der er 3 mm, bliver rumfanget så 1/4 af resultatet i #2.

Har du selv målt slangens dimensioner?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. marts 2015 af SuneChr

Den udrettede slange må være en cylinder med en vis vægtykkelse.
Tværsnittet er da en cirkelring med en indre og en ydre diameter.


Svar #7
27. marts 2015 af mbn89 (Slettet)

Ja har selv lavet målingerne, og det var en vurdering at den indre diameter måtte være 3 mm når den ydre var 4. Har prøvet at lave udregninger med en d på 2, men det bliver stadig et resultat med stor afvigelse. Kan desværre ikke lave målingerne om.

#6 Hvad mener du?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7 Men hvorfra ved du, at rumfanget skal være 3-4 mL? Og hvordan er slangens længde l målt?

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. marts 2015 af SuneChr

Lav en grafisk sammenhæng.
SP 2703150336.PNG

Vedhæftet fil:SP 2703150336.PNG

Skriv et svar til: Indre volumen af en slange

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.