Matematik

Matematik

29. marts 2015 af MF30 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Kan i muligvis hjælpe mig med denne opgave?

- gustav påstår at længden af den længste katete er kvadratroden af 3 gange længden af den korteste katete.

undersøg ved hjælp af beregningen om Gustav har ret i sin påstand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af mathon

Hvis trekanten er en 30-60 trakant, har Gustav ret i sin påstand.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2015 af mette48 (Slettet)

Der mangler en oplysning i din tekst

#1 har gættet på at det er en 30-60 trekant.

hvis <A = 30 og c kaldes l fås

a=l*sin 30 =l/2

b=l*cos 30 =l*√3 /2

den korteste katede er a som er l/2

kvadratroden af 3 gange den korte katede er

√3 * l/2 =l √3 /2 hvilket svarer til b, se ovenfor


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Spørgsmålet hænger måske sammen med denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1588480


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.