Matematik

Funktion

29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. Håber i kan hjælpe mig.

Opgaven er vedhæftet, tak på forhånd!

Vedhæftet fil: opg 6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2015 af peter lind

Der er netop to løsninger ved de lokale ekstremaer


Svar #2
29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#1

Men min diskriminant bliver -27? Så er der vel ingen løsninger, da tallet er under 0?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2015 af peter lind

så har du regnet forkert. Hvad har du gjort ?


Svar #4
29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#3

Jeg har differentieret funktionen til 3x^2-9x^2+9 og derefter fundet diskriminanten... Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. marts 2015 af peter lind

Det andet led skal være 12x


Svar #6
29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#5

Skal det ikke være 18x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. marts 2015 af peter lind

nej  (3*x2)' = 2*3*x2-1 = 12x


Svar #8
29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet)

Ej, det forstår jeg ikke lige.. Og hvis det så er 12, får jeg d til at være 0..


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. marts 2015 af mette48 (Slettet)

f(x)=x3-6x2-9x+1

f'(x)= 3x(3-1)-6*2x(2-1)-9*x(1-1) =

3x2-12x-9


Brugbart svar (0)

Svar #10
29. marts 2015 af peter lind

Har du ikke læst opgaven forkert ? I den oprindelige funktion er andet led 3*x2. d = 0 så har du en regnefej.

d = l22-4*3*9


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Du har læst funktionen forkert. I opgaven står der

        f(x) = x3 - 6x2 + 9x + 1

        f '(x) = 3x2 - 12x + 9 = 3·(x2 - 4x + 3) = 3·(x-1)·(x-3)

og ligningen f '(x) = 0 har derfor de to løsninger x = 1 og x = 3.

Ligningen f(x) = k har derfor præcis 2 løsninger for k = f(1) = 5 og for k = f(3) = 1 .


Svar #12
29. marts 2015 af Mathildeeee (Slettet)

#10 #11
I har fuldstændig ret, det er mig som har læst forkert. Har fundet ud af det nu, mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.