Matematik

Hjælp til løsning af opgave vha cas

05. april 2015 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der vil vise mig hvordan jeg kan løse den vedhæftede opgave vha. ti-nspire?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af peter lind

dh/dt angiver græssets væksthastighed.

a) Du skal blot indsætte græshøjden på højre side af ligningen. Det behøver du ikke et CAS vrktøj til. Det er hovedregning.

b) slå op i manual eller hjælpefunktionen


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. april 2015 af mathon

a)
               væksthastighed når græslængden er 4 cm:

                            \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=0{,}16\cdot 4=0{,}64

               Når græslængden er 4 cm er græssets væksthastighed 0,64 cm/døgn = 6,4 mm/døgn.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. april 2015 af mathon

b)
                                      h(t)=3\cdot e^{0{,}16\cdot t}

    tiden mellem
    to græsslåninger \Delta t:
                                      8=3\cdot e^{0,16\cdot \Delta t}

                                      e^{0,16\cdot \Delta t}=\frac{8}{3}

                                      0{,}16\cdot \Delta t=\ln\left (\frac{8}{3} \right )

                                      \Delta t=\frac{\ln\left (\frac{8}{3} \right )}{0{,}16}          enheden er døgn.


Svar #4
05. april 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Hej 

hvordan er man nået frem til modellen h(t) =3*e^0,16t ?

Og er det dette udtryk h(t) =3*e^0,16t  som angiver græshøjden som funktion af tiden?

Mange tak på forhånd:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. april 2015 af mathon

#4

                      \frac{\mathrm{d} h}{\mathrm{d} t}=0,16\cdot h

                      \frac{1}{h}\cdot \textup{d}h=0{,}16\cdot \textup{d}t          som integreres på begge sider

                     \int \frac{1}{h}\cdot \textup{d}h=\int 0{,}16\cdot \textup{d}t

                     \ln(h)=0{,}16\cdot t+\ln(h_0)

                     h(t)=h_0\cdot e^{0{,}16\cdot t}

                     h(t)=3\cdot e^{0{,}16\cdot t}


Svar #6
05. april 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Mange tak Mathon


Skriv et svar til: Hjælp til løsning af opgave vha cas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.