Fysik

Mekanik - opgave

05. april 2015 af Finus1304 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder her med en fysik opgave, som jeg er lidt usikker på. Hvis der er nogen der har mulighed for at hjælpe mig med at løse den, ville det være en kæmpe hjælp. Opgaven lyder: 

For et frit fald på Månen er det muligt at opstille følgende stedfunktion: 

s(t) = 0,825m/s^2 * t^2

Bestem v(t) og a(t)

Tegn de tilhørende (t,s)-, (t,v) og (t,a)-grafer

På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af peter lind

Forskellen mellem det frie fald på månen er blot at tyngdeaccellerationen på jorden g er erstattet med tyngdeaccellerationen på månen som er 0,825 m/s2

Du kan enten udnytte dette eller alternativt bruge at v(t) = s'(t) og a = s''(t)


Svar #2
06. april 2015 af Finus1304 (Slettet)

Tak for hjælpen :)

 Hvordan gør man så, når man skal indtegne de tilhørende grafer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#1

Tyngdeaccelerationen på Månen er 2·0,825 m/s2 = 1,65 m/s2 ≈ (1/6)g .


Skriv et svar til: Mekanik - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.