Matematik

Matematik vektorer

05. april 2015 af nat12397 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-)
Jeg er igang med en matematikopgave og er gået lidt i stå, så håber der er en eller nogle, der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål/opgaver:

Der er givet tre punkter: A(1,3), B(4,6) og C(-2,-4)

a. Bestem

b. Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af

c. Bestem en ligning for den diagonal i parallelogrammet der går i gennem punktet A

Mange tak :-D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af Toonwire

#0

Væsentlige dele af opgaveteksten mangler :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2015 af mathon

a.  Bestem ?    D ?

                 \overrightarrow{DC}=\overrightarrow{AB}

                 \overrightarrow{DC}=\overrightarrow{AB}

                \begin{pmatrix} -2-d_1\\-4-d_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4-1\\6-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 3\\3 \end{pmatrix}

                 \begin{pmatrix} d_1\\d_2 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -2-3\\ -4-3 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -5\\ -7 \end{pmatrix}


Svar #3
05. april 2015 af nat12397 (Slettet)

Hovsa, her er de rigtige :-):
a) Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af
c) Bestem en ligning for den diagonal i parallelogrammet der går i gennem punktet A
d) Bestem afstanden mellem punktet B og diagonalen fundet i spm c)

Svar #4
05. april 2015 af nat12397 (Slettet)

Bare se bort fra a
Det må være min matematiklærer, der mangler at skrive opgaven ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. april 2015 af Therk

Jeg synes du skal besvare opgave a. med:

"Arealet af et parallelogram, der udspændes af ingenting er nul!"


Svar #6
05. april 2015 af nat12397 (Slettet)

Mathon, hvilken opgave er det du har skrevet? :)

Haha Therk:-D

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

I #2 har mathon besvaret noget i retning af denne opgave:

       Bestem koordinatsættet for punktet D, så at ABCD er et parallelogram.


Svar #8
05. april 2015 af nat12397 (Slettet)

Nårh tak??

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nårh??

Bemærk, at hvis du kopierer tekst fra et pdf-dokument, er det ikke alt der bliver kopieret, og det påhviler dig bagefter at redigere dit indlæg, så det fremstår læseligt og forståeligt for andre.


Svar #10
06. april 2015 af nat12397 (Slettet)

Så har jeg fået helt styr på, havd min matematiklærer mener. :-)

Der er givet tre punkter: A(1,3), B(4,6) og C(-2,-4)

a. Bestem AB (vektorpil) og AC (vektorpil)

b. Bestem arealet af det parallelogram der udspændes af  AB (vektorpil) og AC (vektorpil)

c. Bestem en ligning for den diagonal i parallelogrammet der går i gennem punktet A

d. Bestem afstanden mellem punktet B og diagonalen fundet i spørgsmål c


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. april 2015 af mathon

a.
                           \overrightarrow{AB}=\overrightarrow{OB}-\overrightarrow{OA}

                           \overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. april 2015 af mathon

b.
                      A_{par}=\left | \overrightarrow{AB}\times \overrightarrow{AC} \right |


Svar #13
06. april 2015 af nat12397 (Slettet)

1000 tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
06. april 2015 af mathon

c.
                Diagonalen gennem A går gennem D,
                hvis punktkoordinater beregnes 
                af:
                         \overrightarrow{BD}=\overrightarrow{AC}

                         \overrightarrow{OD}-\overrightarrow{OB}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}

                         \overrightarrow{OD}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}+\overrightarrow{OB}=\begin{pmatrix} -2-1+4\\-4 -3+6 \end{pmatrix}

                        D har samme koordinater som sin stedvektor OD.

Bestem ligningen for linjestykket AD.


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. april 2015 af mathon

korrektion af #12:

                      A_{par}=\left | det(\overrightarrow{AB},\overrightarrow{AC}) \right |=\left | \widehat{\overrightarrow{AB}}\cdot AC \right |


Svar #16
06. april 2015 af nat12397 (Slettet)

1000 1000 tak, du har lige redet min dag!:-)
Lige det om vektorer, var forsvundet ;)

Brugbart svar (0)

Svar #17
06. april 2015 af mathon

d.
         Brug formlen for et punkts afstand til en linje.


Skriv et svar til: Matematik vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.