Matematik

Mat b htx eksamen

06. april 2015 af bigunde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bruge hjælp til matematik afleveringen der hedder htx b eksamen fra 2011, den handler om gokarts og jeg forstår den virkelig ikke, nogen der måske kunne hjælpe med og forklare hvad man skal gøre.

Vedhæftet fil: matematik aflevering b.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad forstår du ikke i opgaven?


Svar #2
07. april 2015 af bigunde (Slettet)

forstår den ikke fra b og til g og hvordan man beregner den gule figur


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) For det gule rektangel ser man på en retvinklet trekant, hvis ene katete er 50/2 , og hvor hypotenusen går fra cirklens centrum til en af de fjerne vinkelspidser i det gule retkangel, der har længden 260/2. Længden af den anden katete er

        150·(√3)/2·(1/3) + b .

Man har da

        (150·(√3)/2·(1/3) + b)2 + (50/2)2 = (260/2)2

hvoraf

        b = 84,27224

og arealet af det gule rektangel er så

        Agul = 50·84,27224 = 4213,612 mm2 .

Det er dog misvisende, at dette resultat er kaldt b i det vedlagte.

For den blå figur beregne man arealet af en ligesidet trekant med siden 150 hvorfra man så trækker arealet af en halv cirkel med radius 50, dvs.

        Ablå = (1/2)·150·150·(√3)/2 - (1/2)·π·502 = 5815,795

Udregningerne i det vedlagte er forkerte.

For den røde figur bestemmer man arealet af et cirkelafsnit med radius r = 130 , og kordelængde k = 50 , og man finder

        Arød = r2·sin-1(k/(2r)) - (k/2)·r·√(1-(k/(2r))2) = 81,035

b) For at finde arealet af hele det udstansede stykke plade, skal man beregne

        Aplade = π·rydre2 - π·rindre2 + 3·Agul + 3·Arød + Ablå

hvor rydre = 280/2 og rindre = 260/2 .

c) Bestem ligningen for en cirkel med centrum i (0;0) og med radius rydre.

Spørgsmålene d), e), f) og g) ser ud til at høre til en anden opgave, der ikke er oplyst i det vedlagte.


Svar #4
08. april 2015 af bigunde (Slettet)

De andre står heri og jeg forstår dem ikke, men tak for hjælpen med de andre (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

d) Indsæt den givne funktion i integraludtrykket for kurvelængden.

e) Beregn f(6.32) ved at indsætte x = 6,32 i forskriften for f(x) .

f) Beregn f '(6,32)

g) Vinklen α mellem tangenten og x-aksen er bestemt ved

        tan(α) = f '(6,32)

h) Indsæt de beregnede størrelser i tangentligningen.

i) Find skæringspunktet Q mellem tangenten og linien med ligningen y = 20,3. Beregn så længden |PQ| .


Skriv et svar til: Mat b htx eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.