Matematik

hjælp til mat opgave

06. april 2015 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal vise, at funktionen f er løsning til differentialligningen: 

f(x)=0,5x2-e-x+1           y''=x+1-y'

så beregnes:

f'(x)=e-x+x

f''(x)=1-e-x

Så indsætter jeg i differentialligningen:

1-e-x=x+1-e-x+x

Højre og venstre side er ikke ens vil det sige, at  funktionen f ikke er en løsning til differentialligningen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du har ikke indsat y' korrekt i differentialligningen. Du har ikke ophævet minusparentesen korrekt.


Svar #2
06. april 2015 af Jens6554545 (Slettet)

kan du hjælpe lidt mere, hvor er den parentest du snakker om:-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Højresiden er jo

        x + 1 - y' = x + 1 - (e-x + x) = x + 1 - e-x - x = 1 - e-x

(parentes, ikke parentest).


Svar #4
06. april 2015 af Jens6554545 (Slettet)

ok, mange tak:-)


Skriv et svar til: hjælp til mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.