Matematik

matematik- hjælp

07. april 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der kan jeg hjælpe mig med noget matematik? 

spørgsmålet : 

"den ene rod i x^2 + 6x + a = 0 er -2. bestem a og den anden rod" hvad jeg skal gøre? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = -2 i 2,-gradsligningen og løs den fremkomne ligning i a. Find derefter den anden rod ved at løse 2.-gradsligningen.


Svar #2
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

forstår det ikke helt? hmm :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

At -2 er en rod i 2.-gradsligningen betyder, at

        (-2)2 + 6·(-2) + a = 0

Løs nu denne ligning.


Svar #4
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

er det så 

4 - 12 + a = 0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, løs nu selv ligningen færdig.


Svar #6
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

tak for hjælpen


Svar #7
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

efter det, så gøre jeg det her

-8 + a = 0 

er lidt lost efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2015 af UG124 (Slettet)

4 - 12 + a = 0 ⇔ - 8 = - a ⇔ 8 = a


Svar #9
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

men, er det ikk -8 i stedet for 8 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. april 2015 af UG124 (Slettet)

#9

- 8 · (-1) = - a · (-1) ⇔

8 = a


Svar #11
07. april 2015 af LouiseJense (Slettet)

okaaay tak 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man lægger 8 til på hver side.


Skriv et svar til: matematik- hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.