Fysik

Hjælp med opgave

08. april 2015 af Teko123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej!

Jeg har nu prøvet at løse et opgave, men jeg finder bare ikke ud af hvordan det skal gørest. Jeg ved at resulatet bliver 59,700 N.

Er der noget der kan give mig vejledning hvordan det skal gørest?

Et diesellokomotiv, der trækker et godstog med massen 500 tons, accelererer med 0,009 m/s

Find trækkraften, når friktionskoefficienten er 0,003.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2015 af hesch (Slettet)

Lokomotivet skal yde en total kraft lig med accelerationskraft plus friktionskraft:

Ftotal = Facc + Ffrik

Facc = m * a       ( det er een af Newtons love )

Ftyngde = m * g

Ffrik = Ftyngde * 0,003

Men 59700N bliver det ikke, ej heller 59,700N.

NB: Enheden for acceleration er [ m/s2 ]


Skriv et svar til: Hjælp med opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.