Matematik

Opgave

08. april 2015 af Mathjaelpp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg kan ikke forstå opgave b i vedhæftede fil.

En der vil hjælpe? Evt. hvis nogen ved, hvordan den kan løses i maple.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2015 af mathon

a)

Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x) og ekstrema
for f(x) af
               løsningerne til  f{\, }'(x)=0
                       

Begynd derfor med at bestemme
                                                       f{\, }'(x).


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. april 2015 af Soeffi

Angående b): du kan ligeså godt sige: find de tangenter, der har hældningen -48.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. april 2015 af mathon

b)
       x-koordinaterne til røringspunkterne for de tangenter til grafen for f, der er
       parallelle med linjen:
                                         y=-48x+27
       bestemmes af:
                                         f{\, }'(x)=-48
      


Svar #4
08. april 2015 af Mathjaelpp (Slettet)

Tak!

Kan det passe at x-koordinaterne er:
-2, -1 - 2√2, -1 + 2√2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2015 af Praeditos (Slettet)

Det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2015 af Soeffi

Tilnærmet løsning.

Vedhæftet fil:fjerdegradspolynomium.png

Svar #7
08. april 2015 af Mathjaelpp (Slettet)

Så #4 passer?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det fik du jo også bekræftet i #5.


Svar #9
08. april 2015 af Mathjaelpp (Slettet)

Ups. Jeg så ikke lige #5.

Tak.


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.