Matematik

matematik hjælp!!

08. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med i, j, k og l? (vedhæftet)

Giv gerne forklaringer på det du gør, da jeg ikke selv har styr på det..

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2015-04-08 kl. 20.26.45.png

i) benyt potensregneregler, benyt, at 32 = 25

j) benyt en kvadratsætning (a-b)(a+b) = a2 - b2 .

k) benyt en anden kvadratsætning (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab , samt potensregneregler.

l) benyt potensregneregler. Faktoriser tallene.


Svar #2
08. april 2015 af Anna8587 (Slettet)

Jeg har meget svært ved at løse k


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der har man

        k = (2√6 - 3√24)2 = (2√6)2 + (3√24)2 - 2·(2√6)·(3√24)

           = 4·6 + 9·24 - 2·2·3·√(6·24)

           = 24 + 9·24 - 12·12

           = 240 - 144

           = 96


Skriv et svar til: matematik hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.