Matematik

Hvor mange mulige forskellige kombinationer kan du lave af bogstaverne H A N N A H

09. april 2015 af Luxiee (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved ærligt talt ikke hvordan jeg kommer videre, eller hvad jeg skal søge/læse for at finde ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Vi kan først beregne det samlede antal måder, hvorpå de to H'er kan placeres på 6 pladser. Det er

        nH = (62) = 6! / (2! · (6-2)!) = 6·5 / (2·1) = 15

For hver af disse måder skal vi nu placere 2 A'er på 4 pladser, hvilket antal måder er

        nA = (42) = 4! / (2! ·(4-2)!) = 4·3 / (2·1) = 6

Sluttelig skal vi for hver af disse måder placere de to N'er på de to resterende tomme pladser, hvilket kan gøres på

        nN = (22) = 2! / (2! · (2-2)!) = 2·1 / (2·1) = 1

Det samlede antal forskellige kombinationer, der kan laves af bogstaverne H A N N A H er da

        n = nH · nA · nN = 15 · 6 · 1 = 90


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2015 af SuneChr

# 0
Mere korrekt er det vel at kalde bogstavsammensætningerne for permutationer og ikke kombinationer,
på trods af udledningen i # 1 sker med den kendte kombinationsformel.


Skriv et svar til: Hvor mange mulige forskellige kombinationer kan du lave af bogstaverne H A N N A H

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.