Fysik

Boldens højde som funktion af tiden

10. april 2015 af 123455678 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

En bold bliver kastet lodret opad. Boldens hastighed opad er 20 m/s ved kastet.

Tegn en graf af boldens højde som funktion af tiden. Brug evt. grafregneren. 

skal jeg bar bruge den her?

s= 1/2*g*t^2+v0*t+s0

her er vo 20 m/s. men min lærer siger, at der skal minus foran 1/2 eller g. hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2015 af mette48 (Slettet)

s= 1/2*g*t^2+v0*t+s0

Pas på med fortegnene. 1/2*g*t2 errettet nedad

s0 er 0 og v0 er 20m/s og rettet opad

s=20*t - 1/2*9,82*t2


Skriv et svar til: Boldens højde som funktion af tiden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.