Matematik

Hjælp til at forstå betingelse for Taylorpolynomie

11. april 2015 af hug,go (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har et problem med at forstå følgende opgave:

Beregn 2.ordens taylorpylynomie med udviklingspunkt 0 for den løsning der opfylder y(0) = 1

Jeg kan godt finde ud af at finde taylorpolynomiet med udviklingspunkt 0, men hvad menes der med at det skal opfylde y(0)=1? Jeg forestiller mig at det approksimerende polynomium går gennem et punkt 0;1, men hvordan skal jeg bruge det i løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af peter lind

Taylorpolynomiet er f(0) + f'(0)*x+f''(0)*x2+...

At f(0) = 1 fortæller altså hvad det første led i Taylopolynomiet.

Jeg gætter på at den oprindelige opgave går på en differentialligning, hvor der optræder arbitrære integrationskonstanter. Betingelsen fastlægger så den integrationskonstant.

Det vil være rart om vi fik hele opgaven og ikke skal gætte os frem


Svar #2
11. april 2015 af hug,go (Slettet)

#1 sorry, differentialligningen hedder y(t)'=y(t)2+t. Forstår ikke helt hvad du mener med arbitrære integrationskonstanter


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2015 af peter lind

Hvis du har differentialligningen y'(t) = y(t) er den fuldstændige løsning y = c*et. c kan være hvad som helst. Det er en helt arbitrær konstant, som evt. kan fastlægges ved en begyndelsesbetingelse


Svar #4
13. april 2015 af hug,go (Slettet)

har prøvet mig lidt frem, men er stadig lidt på bar bund...


Svar #5
13. april 2015 af hug,go (Slettet)

Tror jeg har løst den nu. Jeg får svaret:

P2(t)=1+5/2 t

Nogen der kan fortælle mig om det er korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2015 af peter lind

Det er ikke korrekt

med y(t)'=y(t)2+t. får du y'(0) = 12+0 =1

y''(t)  finder du ved at differentiere differentialligningen


Skriv et svar til: Hjælp til at forstå betingelse for Taylorpolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.