Matematik

Ligning

12. april 2015 af Manaaaaa (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan beregner man en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af mathon

Gør det samme på begge sider af lighedstegnet indtil den variable er isoleret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af mette48 (Slettet)

= betyder at det der står før = har samme værdi som det der står efter =

Man kan lægge samme størrelse til på begge sider af =,

trække samme størrelse fra på begge sider af =,

gange med samme størrelse på begge sider af =

og dividere med samme størrelse på begge sider af =

ved alle disse udregninger bliver de 2 sider ved at have samme værdi, lighedstegnet gælder stadig.

Når man skal løse en ligning kan detofte  betale sig at fjerne leddene med x fra den ene side af = og fjerne tallene (uden x) på den anden side af =


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.