Matematik

Hjælp mangles :)

12. april 2015 af Signekas - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg har nu siddet længe og bøvlet med en opgave (den vedhæftede)
Er der en venlig sjæl, der har lyst til at hjælpe mig med denne opgave? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af mathon

               f(x)=y=-2x^3+4x^2+5x-1
a)

                        Dm(f)=\mathbb{R}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af mathon

b)
       Alle punkter på y-aksen er på koordinatformen (0,y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af mathon

c)
       Alle punkter på x-aksen er på koordinatformen (x,0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. april 2015 af mathon

d)
         vandret tangent kræver:
                                                   f{\, }'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. april 2015 af mathon

e)
       Monotoniforholdene bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x) i monotoniintervallerne.


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. april 2015 af mathon

f)
     tangentligning i (2,f(2)):


                     y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. april 2015 af mathon

g)
        De to røringspunkters x-koordinater
        bestemmes af:
                                   f{\, }'(x_o)=-\frac{1}{2}
        med løsningerne:
                                      x_o_1 og x_o_2
   og
        røringspunkterne:
                                        R_1(x_o_1;f(x_o_1))   og   R_2(x_o_2;f(x_o_2))


Svar #8
12. april 2015 af Signekas

Mange tak for hjælpen Marthon
Så i opg. b kan det passe at skæringen er -1 eller ? :)


Svar #9
12. april 2015 af Signekas

#2

b)
       Alle punkter på y-aksen er på koordinatformen (0,y)

Mange tak for hjælpen Marthon
Så i opg. b kan det passe at skæringen er -1 eller ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. april 2015 af mathon

#9
         Så i opg. b er skæringspunktet (0;-1)


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. april 2015 af mathon

c)
            Alle punkter på x-aksen er på koordinatformen (x,0)

            Det ses, at f(-1) = 0
hvoraf:
             f(x)=(x+1)\cdot (-2x^2+6x-1)


Skriv et svar til: Hjælp mangles :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.