Matematik

Differentiering og tangentlinje

15. april 2015 af Hrylla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Studieportal 

Jeg sidder med en matematik opgave, hvor jeg tror,  jeg gør det mere besværligt end det egentlig er. Så nu beder jeg om lidt hjælp. Det er opgave b) og c), jeg har problemer med, a) var let nok. 

Opgaven er vedhæftet som fil. 

Lidt hjælp ville være meget påskønnet. 

Tak! 

Vedhæftet fil: Besværlig mat opgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af PeterValberg

Jeg lægger lige opgaveteksten ind, så det er nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af mathon

a)

beregn
                f(1) og f{\, }'(1)
og indsat i tangentligningen
    
                 y=f{\, }'(x_o)\cdot (x-x_o)+f(x_o)      med   x_o=1


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2015 af mathon

indsat  →  indsæt


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2015 af mathon

b)
       tangentligningen i (a;f(a)):

                y=f{\, }'(a)\cdot (x-a)+f(a)     

                y=2(a-3)\cdot (x-a)+(a-3)^2

                y=2ax-6x-a^2+9
      


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2015 af mathon

c)
      Løs
               T{\, }'(a)=0\; \; \; \; \; \; 0\leq a< 3

      og bestem på grundlag af monotoniforholdene maksimum for T(a)


Skriv et svar til: Differentiering og tangentlinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.