Matematik

Matematik hjælp!

20. april 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg denne opgave? (vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

Skærmbillede 2015-04-20 kl. 12.26.13.png

Brug toppunktsformlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2015 af mathon

                 f(x)=4(x^2+x-12)=4(x+4)(x-3)

Skæring med y-aksen:
                                        f(0)=4\cdot 0^2+4\cdot 0-48=-48

                                                    (0;-48)

Skæring med x-aksen:
                                         Løs   
                                                    4(x+4)(x-3)=0

                                                    (?;0)           (?;0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2015 af mette48 (Slettet)

y=f(x)=4x2+4x-48

toppunktets koordinater er (x,y)= ((-b/2a),(-d/4a))

skæring med x aksen når y=0

skæring med y aksen når x=0

indsæt de kendte værdier


Skriv et svar til: Matematik hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.