Matematik

Optimering af beholder

20. april 2015 af skolelæse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej har vedhæftet opgaven. Har svært ved at komme igang, og de resultater jeg får fra opgave 2 syntes jeg virker mærkelige. håber i kan give nogle ledetråd og hjælp til alle opgaver, evt. regne opgave 2 efter :)

Vedhæftet fil: optimering.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2015 af mathon

                        h=\frac{1}{\pi \cdot r^2}-\frac{2}{3}r

                        A=3\pi\cdot r^2+2\pi \cdot r\cdot \left (\frac{1}{\pi \cdot r^2}-\frac{2}{3}r \right )

                        A(r)=\frac{5\pi }{3}\cdot r^2+\frac{2}{r}

                        A{\, }'(r)=\frac{10\pi }{3}\cdot r-\frac{2}{r^2}

A_{min} kræver
                        A{\, }'(r)=0
 


Skriv et svar til: Optimering af beholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.