Fysik

Øjebliklig accelration

21. april 2015 af rexden1 - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa,

jeg undrer mig over følgende:

En bil bremser fra 60 km/h til 0 km/h fra 30 til 40 sekunder

jeg skal nu beregne den øjebliklige accelration til t=35 s

Jeg er klar over at accelrationen er hældningen til hastighedsfunktionen, og at den må være konstant i det her tilfælde = -5/3 m/s^2.

Men når jeg opstiller hastighedsfunktionen og differentiere denne får jeg ikke korrekte enheder, kan I se hvor det går galt ?

hældningen bestemmes ved: a = ( 0 km/h - 60 km/h ) / 10 s = -5/3 m/s^2

Hastighedsfunktionen: v(t) = -5/3 m/s^2 * t s - 5/3 m/s^2 * 30 s => v(t) = (-5/3 t - 50 ) m/s

v' (t) =  -5/3 m/s

hvor fejler jeg ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af peter lind

v0 = 60 km/timen  ikke 50 m/sek

Med v(t) = -5/3 m/s2 *t +v0  blliver v'(t) = -5/3 m/s2.  Jeg kan ikke se hvor du får enheden m/s fra. Det er formodentlig bare en tanketorsk


Skriv et svar til: Øjebliklig accelration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.