Matematik

Differentiering

21. april 2015 af hanssssi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis nu jeg skulle differentiere dette i forhold til x og y hvordan vil det komme til at se ud uden kvadratrod? ??

3x1/2+2y1/2


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2015 af mathon

                           f(x,y)=3x^{\frac{1}{2}}+2y^{\frac{1}{2}}                        

                           \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{3}{2}\cdot x^{-\frac{1}{2}}

                           \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}=y^{-\frac{1}{2}}


Svar #2
21. april 2015 af hanssssi (Slettet)

og hvis det var med hensyn til y ville det blot være det samme men med y ??


Svar #3
21. april 2015 af hanssssi (Slettet)

dvs. med hensyn til x  \frac{3}{2}x^{-\frac{1}{2}}  og med hensyn til y \frac{3}{2}y^{-\frac{1}{2}} ,, hov min fejl troede lige de var symmetriske :P Tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du har jo fået begge svar i #1.


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.