Kemi

Hvorfor benyttes [H3O+] og ikke HCl?

21. april 2015 af cecilied34 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa SP

Jeg har lavet et forsøg der omhandler reaktionen mellem thiosulfationer og syre (HCl). Forsøget handler om reaktionstid. I et af resultatskemaerne står der [H3O+] og ikke HCl. Er der nogen der ved, hvorfor det kan være?

Jeg ved ikke om man kan svare på det ud fra det jeg skriver.

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af mathon

Fordi  HCl (aq)  er en stærk syre, som er 100% deprotoneret.

         \left [ HCl \; _{\textit{(aq)}} \right ]=0              \left [ H_3O^+ \right ]=\left [ Cl^- \right ]=c(HCl \; _{\textit{(aq)}})


Svar #2
22. april 2015 af cecilied34 (Slettet)

Hvad betyder det, at den er 100 % deprotoneret? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

At den aktuelle koncentration af HCl (aq) er 0

                                         HCl\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}\; \; \rightarrow \; \; Cl^-\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_3O^+\; _{\textit{(aq)}}


Svar #4
22. april 2015 af cecilied34 (Slettet)

Ja okay, er det det samme som at sige, at den dissocieres 100%?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2015 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Hvorfor benyttes [H3O+] og ikke HCl?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.