Matematik

Hjælp til denne opgave

22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Er ikke så god til denne slags. Den lyder således:

Ved produktionen af en vare er de variable enhedsomkostninger 10 kr. Hertil kommer faste omkostninger på 500 kr.

Lad f(x) angive de samlede omkostninger, når x angiver antal producerede styk.

a) Bestem en forskrift for den lineære funktion f.

b) Bestem en forskrift for den omvendte funktion f^-1 og gør rede for den praktiske betydning af f^-1.

c) Bestem hvor mange styk, der produceres, når de samlede omkostninger er 10.500kr.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) enhedsomkostning ved produktion af 1 vare er 10 kr. Dertil er der faste omkostninger på 500 kr. De samlede omkostninger ved produktionen af x stk varer er da

        f(x) = 10·x + 500

b) Find forskriften for den omvendte funktion f -1 ved at isolere x som funktion af y i

         y = 10·x + 500

c) Løs ligningen       f(x) = 10500   . Løsningen er    x = f -1(10500) .


Svar #2
22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet)

Hvordan isolerer man x som funktion af y?

Men mange tak skal du ha' :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Udtrykket

        y = 10·x + 500

angiver jo y som en funktion f(x) af x . Isolerer man x i det udtryk, får man udtrykt x som en funktion f -1(y) af y. Dette angiver forskriften for den omvendte funktion f -1 . Man har så

        10·x = y - 500

         x = (y - 500) / 10 = (1/10)·y - 50


Svar #4
22. april 2015 af flinkfyr2 (Slettet)

Ja, selvfølgelig :) Tak


Skriv et svar til: Hjælp til denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.