Matematik

Afstand

22. april 2015 af hejtykke2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg ved ikke, hvordan jeg skal kommme igang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

                          5\log_g(d)=m-M+5

                          \log_g(d)=\frac{m-M+5}{5}

                          d=g^{\frac{m-M+5}{5}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2015 af hstreg (Slettet)

Du skal isolere d i ligningen

m-M=5\log(d) - 5 \hspace{9pt}\Rightarrow\hspace{9pt} d = \exp_{10}\Big(1+\frac{m-M}{5}\Big)

Substituere nu værdierne for Sirius A og find afstanden imellem Sirius A og Jorden


Svar #3
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#2

Du skal isolere d i ligningen

m-M=5\log(d) - 5 \hspace{9pt}\Rightarrow\hspace{9pt} d = \exp_{10}\Big(1+\frac{m-M}{5}\Big)

Substituere nu værdierne for Sirius A og find afstanden imellem Sirius A og Jorden

Hvordan gør jeg det? :/


Svar #4
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

.


Svar #5
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

#1

                          5\log_g(d)=m-M+5

                          \log_g(d)=\frac{m-M+5}{5}

                          d=g^{\frac{m-M+5}{5}}

er m-M+5/5 opløftet i g? og hvad betyder g?

og skal jeg derefter indsætte værdier for m og M i d's formel og udregne afstanden på den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. april 2015 af Soeffi

#5. I formlen står g for grundtallet til logaritmen, dvs 10. 

Man kan også skrive: d=10(m-M+5)/5 parsec
 


Svar #7
27. april 2015 af hejtykke2 (Slettet)

Okay :) Vil du ikke også lige svare på det sidste spørgsmål i #5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. april 2015 af Soeffi

#7

Okay :) Vil du ikke også lige svare på det sidste spørgsmål i #5?

Ja, det er bare at indsætte tallene.


Skriv et svar til: Afstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.