Matematik

Ligning

22. april 2015 af Julie03 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal løse en ligning, men jeg er lidt i tvivl om hvordan:

15,98 * 1,0213^x = 18,98 * 1,0054^x

Jeg håber, der er nogen, der vil hjælpe.

Mvh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2015 af mathon

                                  \frac{1{,}0213^x}{1{,}0054^x}=\frac{18{,}98}{12{,}98}
Man dividerer to potenser med samme eksponent ved at beholde eksponenten og dividere rødderne.

                                  \left (\frac{1{,}0213}{1{,}0054} \right )^x=\frac{18{,}98}{12{,}98}


Svar #2
22. april 2015 af Julie03 (Slettet)

Tak, men det er egentlig derfra, jeg ikke kan komme videre. Jeg forstår ikke, hvordan jeg skal isolere x?  :0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2015 af mathon

Tag logaritmen på begge sider.

                   \log\left ( a^n \right )=\log(a)\cdot n


Svar #4
22. april 2015 af Julie03 (Slettet)

Det kan vel ikke passe, at det kun giver 0,9?


Svar #5
22. april 2015 af Julie03 (Slettet)

Hov, jeg tror, jeg har gennemskuet det nu. Mange tak for hjælpen!! :0)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.