Fysik

Solensenergi! Gider DU rette?! :)

23. april 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis du finder noget dramatisk forkert -må du meget gerne sige til....! :)

Solens energiproduktion er på 3,90 · 1026 W, og den stammer som nævnt fra omdannelse af hydrogen til helium.

Hver gang der dannes et heliumatom, frigøres der en energi på 3,95 · 10–12 J, og hvert heliumatom har massen 6,65 · 10–27 kg.

a.Hvor mange heliumatomer dannes der pr. sekund, og hvilken masse har de i alt?

3,90 ·1026 W/ 3,95·10-12 J = 9,87·1037


 

98734177215189 He-atomer.


 

98734177215189 4,002602u=395193615189869u.=6,562343793534*10 -13Kg.


 

Energien fremkommer ved, at noget af Solens masse omdannes til ren energi efter Einsteins formel

E= mc 2

hvor m er den omdannede masse i kg, og c=3.00*10 8 m/s er lysets hastighed.


 

b. Hvor meget masse omdannes til ren energi i Solen pr. sekund?

6,562343793534*10^-13* 3*10^8 = 0.000197


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Der er ikke belæg for at angive alle de mange cifre. Decimaltegnet er angivet helt forket. Angiv resultatet som det først er gjort som 9,87·1037 .

Du har ikke beregnet massen af He atomerne korrekt. Gang antallet af He atomer med massen af 1 He atom, som du fik det forklaret i den anden tråd.

b) Resultatet er ikke korrekt, da massen af He atomerne er forkert. Angiv resultatet med et passende antal betydende cifre og 10-eksponent.

I Einsteins formel indgår c2 , dvs. kvadratet på lyshastigheden.


Skriv et svar til: Solensenergi! Gider DU rette?! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.