Matematik

Matematik Hjælp

29. april 2015 af Imgod123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Du skal bestemme a og b i funktionsforskriften f(x) = b ⋅ ax , når følgende er givet:

f(1) = 2,08 og f(3) = 0,3328

f(3)= 40 og f(6) = 320

f(4)= 640 og f(8) = 163840

f(2 = 32 og f(9) = 1,6

Hvordan skal jeg sætte det op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af mathon

             \frac{f(x_2)}{f(x_1)}=a^{x_2-x_1}

            a=\left (\frac{f(x_2)}{f(x_1)}\right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

             b=\frac{f(x_1)}{a^{x_1}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2015 af mette48 (Slettet)

To punkter (x1,y1) og (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=ax1+y1


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der ertale om en eksponentiel funktion af formen   f(x) = b · ax , som det også er antaget i forklaringen i #1.


Skriv et svar til: Matematik Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.