Matematik

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

30. april 2015 af Mayyaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg b?

I a. har jeg fået parameterfremtillingen til at være P = (1,3)+t*(3,3).

Vedhæftet fil: Opg 2.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 2.png

Indsæt for eksempel koordinatfunktionerne fra linien l's parameterfremstilling:

        x(t) = 1 + 3t    ,   y(t) = 3 + 3t

i ligningen for linien m    

        y = -x + 8   ,

og løs den fremkomne ligning i t. Dette giver parameterværdien for skæringspunktet i linien l's parameterfremstilling. Skæringspunktets koordinatsæt findes så ved at indsætte denne værdi for t.


Svar #2
30. april 2015 af Mayyaa (Slettet)

Hmm, er ikke sikker om jeg forstår ovenstående..


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Prøv at forklare, hvordan du har forstået det. Hvad forstår du ikke i forklaringen?

Ligningen for linien m er

        y = -x + 8

hvori man indsætter parameterfunktionerne fra liniens l's parameterfremstilling

        3 + 3t = -(1 + 3t) + 8 .

Løs nu denne ligning i t, og beregn så skæringspunktets korodinatsæt.


Svar #4
30. april 2015 af Mayyaa (Slettet)

Tusind tak, jeg har fået koordinaterne til at være: (5,5 : 7,5). Er dette korrekt? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Prøv at vise din fremgangsmåde.


Svar #6
01. maj 2015 af Mayyaa (Slettet)

Se den vedhæftede fil. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du løser ikke ligningen

        6t = 4

korrekt. Her er jo

        t = 4/6 = 2/3 ,

ikke 3/2 som du påstår.


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. juli 2015 af Soeffi

CAS graf-løsning. Parameterfremstillingen fremgår ikke af tegningen, men parameterfremstillingen af l kan findes af l's ligning: y = 1·x + 2, som giver:

l:\begin{pmatrix} x\\ y \end{pmatrix}= \begin{pmatrix} t+x_{0}\\ 1\cdot t+y_{0} \end{pmatrix}= \begin{pmatrix} t+1\\ t+3 \end{pmatrix}

idet man vælger (x0,y0) = A(1,3).


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. december 2018 af 123434 (Slettet)

Opgave 2
Vi har parameterfremstilling
x(t)=3t+1 og y(t)=3t+3
Parameterfremstilling for l og linjen m givet ved y=-x+8 skal skære hinanden.
Jeg indsætter udtrykket for x(t) på x's plads.
3t+3=-(3t+1)+8
3t+3=-3t-1+8
3t+3=-3t+7
6t+3=7
6t=4
t=4/6
X koordinaten til skæringspunktet er 4/6.
y koordinaten til skæringspunktet er 3*4/6+3=5.
Noget virker lidt forkert her

Brugbart svar (1)

Svar #10
26. december 2018 af ringstedLC

#9: Forkert. Hvordan bliver t til x? Se på figuren i #8!


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. december 2018 af 123434 (Slettet)

Ad 9#
t=4/6
x(4/6)=3*4/6+1=2+1=3
X koordinaten til skæringspunktet er 3.
y(4/6)=3*4/6+3=2+3=5
Skæringspunktet til y koordinaten er 5.
Så der er skæringspunkt i (3,5)

Brugbart svar (1)

Svar #12
26. december 2018 af ringstedLC

Bare af ren nysgerrighed; hvorfor svarer du på et meeget gammelt spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. december 2018 af 123434 (Slettet)

Jeg øvede mig bare i at løse opgaver af den slags

Brugbart svar (1)

Svar #14
27. december 2018 af ringstedLC

Jamen, det er da bare OK, - god arbejdslyst og glædelig Jul.


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. december 2018 af 123434 (Slettet)

Tusind tak og i lige måde da

Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem l og m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.