Matematik

2. gradsligning

30. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet) - Niveau: A-niveau



Hvordan løser man denne ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2015 af mathon

Undersøg om
                               \mathbf{\color{Red} -2}\cdot \left ( 4\cdot (\mathbf{\color{Red} -2})^2-16 \right )=0        


Svar #2
30. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Kan ikke huske hvordan


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. april 2015 af SuneChr

Overskriften bør angive, at her er en 3.grads ligning.
Indsæt den formodede værdi for x i ligningen.
Hvis mindst én af faktorerne derved antager værdien 0, er udsagnet sandt.
Dermed har du også vist, at du forstår at anvende 0-reglen. Det tæller også i en bedømmelse.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2015 af mathon

#2
       …almindelig udregning af venstresiden.


Svar #5
30. april 2015 af sørenhansen11 (Slettet)

Det er sandt så? Kan ikke få min udregning herind


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. april 2015 af nymannjakobsen (Slettet)

Du skal blot reducere venstre side af lighedstegnet, her er fremgangsmåden med en anden opgave:

Undersøg, om x = -3 er en løsning til ligningen x*(4x2-16)=0

Step 1, sæt -3 ind på x's plads:

(-3)*(4*(-3)2-16)=0

Step 2, beregn lidt efter lidt venstre side af lighedstegnet:

(-3)*(4*9-16)=0

(-3)*(36-16)=0

(-3)*(20)=0

-60=0

Da -60 ikke er lig 0, kan vi konkludere at -3 IKKE er en løsning til x*(4x2-16)=0.


Skriv et svar til: 2. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.