Matematik

Ligning for tangent

30. april 2015 af michelle901 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg ved jeg har et eller andet forkert/glemt noget i mine udregninger. Mit resultat er jo ikke en ligning og når jeg prøver med geogebra giver det y=2x+3
Er der en der vil kigge på mine udregninger og se hvad jeg har gjort forkert?
Tak

Har vedhæftet mine udregninger
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af mathon

              f(x)=-x^2+2x+3            f(0)=3

              f{\, }'(x)=-2x+2                    f{\, }'(0)=2

tangentligning i (0,3):

              y=f{\, }'(0)\cdot (x-0)+3

              y=2\cdot x+3


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2015 af mathon

eller da du ved, at en tangent er en ret linje med
den cartesiske ligning:
                                             y=ax+b
i punktet (0,3):

                                             y=f{\, }'(0)\cdot x+b

                                             3=2\cdot 0+b

                                             b=3
               hvoraf
                                             y=2x+3
                                           


Skriv et svar til: Ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.