Matematik

Undersøg, om funktion har maksimum ved x = ...

30. april 2015 af Mayyaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven er vedhætet.
Jeg har fået a til at være: y = 21x-22.
Jeg forstår ikke b - kan nogne hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2015 af Soeffi

I b) skal du differentiere.


Svar #2
30. april 2015 af Mayyaa (Slettet)

Skal man ikke noget andet?

Når jeg differentierer den, får jeg den til at blive: f'(x) = 24/x - 3x2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2015 af mathon

b)

Du har allerede differentieret i a).f{\, }'(x_o)=0

Maksimum kræver bl.a.
at
                            f{\, }'(x)=0

Undersøg om
                            f{\, }'(2)=0



 


Svar #4
30. april 2015 af Mayyaa (Slettet)

Altså f'(x) giver 0, så der er et maksimum?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

f '(2) = 0 er en nødvendig betingelse for at der er maksimum for x = 2. Du skal også undersøge fortegnsvariationen for f '(x) ved x = 2 for at vise, at der er tale om et maksimum.


Skriv et svar til: Undersøg, om funktion har maksimum ved x = ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.