Tysk

hjælp til sidste tyskaflevering.

02. maj 2015 af hund10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej har nogle tyske sætninger som jeg er meget i tvivl om jeg har oversat rigtigt. Og hva hedder "ikke vil have" "ikke kan lide"  "gik til mange fester" på tysk? 

i 1984 flyttede Simon og hans familien til Vest-Berlin fordi de ikke kan lide at bo i DDR, men famelien har ingen lejlighed eller penge

im 1984 simon und seine Familie zu Vest-Berlin umgezogen, weil sie nicht mögt leben in der DDR, aber die Familie haben keine Wohnung oder Geld.

Simons forældre mødte hinaden i år 1974.

Simons Eltern einander im 1974 entrift.

Simons far voksede op i DDR og i gymnasiet havde han ikke nogen venner.

Simons Vater in der DDR aufgewachsen, und in der Oberschule hat er keine Freundinnen.

Simons far var ikke glad for at bo i Tyskland. Han ville gerne studere kunst, men fordi der var læremangel i DDR skulle han studere matematik og blev matematik lærer.

Simons Vater war nicht froh in der DDR. Er wollte gern kunst studiert, aber weil es gibt lehrermangels in der DDR, er musste Mathematik Studiert, und er Mathematik Lehrer gewird.

hendes familie rejst til Vest-Berlin

Ihrer Familie reist zu Vest-Berlin

Simons bedstemor lærte simons bedstefar at kende under krigen

Simons oma lernte nach dem Krieg Simons opa zu kennen 

i DDR kunne man ikke selv bestemme hvad man ville studere.

in der DDR konnte man nicht bestimmen was man willst studiert.

I DDR må man ikke ytre sig eller have kontakt med nogen fra vest-berlin

In der DDR darf man nicht sich abschätzig zu etwas äussern, oder habe Kontakt mit Menschen von Vest-Berlin 

Hvis man gør noget som DDR ikke vil have bliver man anholdt

wenn(??) man tun etwas das der DDR nicht mögt wird man verhaftet.

på forhånd tak for hjælpen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Hvem "har nogle tyske sætninger"??

Fede typer = fejl.

i 1984 flyttede Simon og hans familien til Vest-Berlin fordi de ikke kan lide at bo i DDR, men famelien har ingen lejlighed eller penge

im 1984 simon und seine Familie zu Vest-Berlin umgezogen, weil sie nicht mögt leben in der DDR, aber die Familie haben keine Wohnung oder Geld.

Simons forældre mødte hinaden i år 1974.

Simons Eltern einander im 1974 entrift.

Simons far voksede op i DDR og i gymnasiet havde han ikke nogen venner.

Simons Vater XXX in der DDR aufgewachsen, und in der Oberschule hat er keine Freundinnen.

Simons far var ikke glad for at bo i Tyskland. Han ville gerne studere kunst, men fordi der var læremangel i DDR skulle han studere matematik og blev matematik lærer.

Simons Vater war nicht froh in der DDR. Er wollte gern kunst studiert, aber weil es gibt lehrermangels in der DDR, er musste Mathematik Studiert, und er Mathematik Lehrer gewird.

hendes familie rejst til Vest-Berlin

Ihrer Familie reist zu Vest-Berlin

Simons bedstemor lærte simons bedstefar at kende under krigen

Simons oma lernte nach dem Krieg Simons opa zu kennen 

i DDR kunne man ikke selv bestemme hvad man ville studere.

in der DDR konnte man nicht bestimmen was man willst studiert.

I DDR må man ikke ytre sig eller have kontakt med nogen fra vest-berlin

In der DDR darf man nicht sich abschätzig zu etwas äussern, oder habe Kontakt mit Menschen von Vest-Berlin 

Hvis man gør noget som DDR ikke vil have bliver man anholdt

wenn(??) man tun etwas das der DDR nicht mögt wird man verhaftet.

på forhånd tak for hjælpen :D 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

"ikke vil have"  =  "nicht erlaubt"

"ikke kan lide" = "nicht mag"

"gik til mange fester"   =  ging(en) zu vielen Partys "


Svar #3
03. maj 2015 af hund10 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) det ville hjælpe rigtig meget hvis du skrev hvilken type fejl det var, altså om det er ordstillingen, eller bøjningen osv... Ved ikke om det er for meget at bede om men det ville gøre det lettere at forstå, da jeg har rigtig svært ved tysk :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

i 1984 flyttede Simon og hans familien til Vest-Berlin fordi de ikke kan lide at bo i DDR, men famelien (stavefejlharingen lejlighed eller penge

im 1984 simon und seine Familie zu Vest-Berlin umgezogen (udsagnsled mangler), weil sie nicht mögt (forkert bøjning og ordstilling)leben in der DDR, aber die Familie haben (forkert tal)keine Wohnung (oder)und kein Geld (Wohunung og Geld er af forskelligt køn.

Simons forældre mødte hinaden i år 1974.

Simons Eltern einander im 1974 entrift (uden mening).

Simons far voksede op i DDR og i gymnasiet havde han ikke nogen venner.

Simons Vater XXX in der DDR aufgewachsen (udsagnsled mangler), und in der Oberschule hat er keine Freundinnen (Freundinnen betyder kærester. Venner hedder Freunde).

Simons far var ikke glad for at bo i Tyskland. Han ville gerne studere kunst, men fordi der var læremangel i DDR skulle han studere matematik og blev matematik lærer.

Simons Vater war nicht froh in der DDR. Er wollte gern kunst studiert der mangler en navnemåde  = Blive), aber weil es gibt lehrermangels (forkert kasus og  begyndelsesbogstav)in der DDR, er musste Mathematik Studiert  und er Mathematik Lehrer gewird.(forkert form af udsagnsordet. Navnemåde på dansk = navnemåde på tysk),

hendes familie rejst til Vest-Berlin (forkert form af verbet)

Ihrer Familie reist zu Vest-Berlin (forkert form af verbet)

Simons bedstemor lærte simons bedstefar at kende under krigen

Simons oma (forkert begyndelsesbogstav) lernte nach dem Krieg Simons opa (ditto)  (intet zu kennen (in tet zu foran kennen)

i DDR kunne man ikke selv bestemme hvad man ville studere.

in der DDR konnte man nicht bestimmen was man willst studiert.

I DDR må man ikke ytre sig eller have kontakt med nogen fra vest-berlin

In der DDR darf man nicht sich abschätzig zu etwas äussern (giver ingen mening), oder habe (forkert form og ordstilling av verbet) Kontakt mit Menschen vonVest-Berlin 

Hvis man gør noget som DDR ikke vil have bliver man anholdt

wenn(??) man tun (forkert form og forkert ordstilling) etwas das der  (forkert køn) DDR nicht mögt (forkert form og form) wird man verhaftet.


Svar #5
03. maj 2015 af hund10 (Slettet)

Tusind tusind tak hjalp virkelig meget :D hvad hedder "hvis" på tysk? tænker på den sidste sætning "hvis man" 


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

Hvis = wenn


Svar #7
05. maj 2015 af hund10 (Slettet)

har prøvet at rette det igennem :)

er det helt væk det som jeg har skrevet eller? (har virkelig kæmpet med det!)

da det er den sidste tyskaflevering ville det være rart hvis den lå til et 4 tal. :D


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2015 af WhatamIdoinghere (Slettet)

i 1984 flyttede Simon og hans familien til Vest-Berlin fordi de ikke kan lide at bo i DDR, men famelien har ingen lejlighed eller penge

im 1984 sind Simon und seine Familie zu nach West-Berlin umgezogen, weil sie nicht mögt leben in der DDR weil sie es nicht mögen in der DDR zu wohnen, aber die Familie haben hat keine Wohnung oder Geld.

Simons forældre mødte hinaden i år 1974.

Simons Eltern trafen einander im 1974 entrift.

Simons far voksede op i DDR og i gymnasiet havde han ikke nogen venner.

Simons Vater ist in der DDR aufgewachsen, und auf der Oberschule hat er keine Freundinnen.

Simons far var ikke glad for at bo i Tyskland. Han ville gerne studere kunst, men fordi der var læremangel i DDR skulle han studere matematik og blev matematik lærer.

Simons Vater war nicht froh in der DDR  Deutschland zu leben. Er wollte gern Kunst studierten, aber weil es gibt einen Lehrermangels in der DDR gibtmusste er  Mathematik studierten, und er Mathematiklehrer gewird werden.

hendes familie rejst til Vest-Berlin

Ihrer Familie reist zu nach West-Berlin

Simons bedstemor lærte simons bedstefar at kende under krigen

Simons Oma lernte nach dem Krieg Simons Opa zu kennen 

i DDR kunne man ikke selv bestemme hvad man ville studere.

in der DDR konnte man nicht selbst bestimmen was man studieren willst.

I DDR må man ikke ytre sig eller have kontakt med nogen fra vest-berlin

In der DDR darf man sich nicht abschätzig zu über etwas äussern, oder Kontakt mit Menschen von aus West-Berlin haben.

Hvis man gør noget som DDR ikke vil have bliver man anholdt

wenn man etwas tun tut, dass der die DDR nicht mögt mag wird man verhaftet.


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. maj 2015 af Stygotius (Slettet)

# 8  Whatamidoinghere

Der blandes staidg nutid og datid helt vildt.

"havde ingen venner"  = hatte keine Freunde"

"Simons far var ikke glad for at bo i Tyskland" Smons Vater war nicht froh, in Deutschland zu wohnen"

(tysk er ikke engelsk)

"fordi der var lærermangel i DDR, skulle han....""wegen Lehrermangels musste er....","

"hendes familie rejst til Vest-Berlin"  =  "ihre Famlie ist nach  Westberlin gefahren/umgezogen"

"in der DDR (konnte man nicht selbst bestimmen was man studieren willst) lag die Entscheidung, was zu studieren nicht an dem einzelnen Bürger".

"I DDR må man ikke ytre sig eller have kontakt med nogen fra vest-berlin" = "In der DDR gab es keine freie Äußerung oder freien Kontakt mit Westberlinern."

"Hvis man (gør) gjorde noget som DDR ikke ville have (bliver) blev man anholdt"  =  "Alle DDR-widrige Aktivitäten führten zur Verhaftung"


Skriv et svar til: hjælp til sidste tyskaflevering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.