Matematik
Hvor meget vand er det i måleglasset? (lineær funktion)
03. maj 2015 af
kakihara (Slettet)
-
Niveau: C-niveau
Har en opgave der driller lidt.
i en opgave har jeg fundet frem til denne lineære model,
y = 1,5*x+14
Har følgende oplysninger:
Antal kugler i måleglasset | 2 | 6 |
Aflæst rumfang (cm3) | 17 | 23 |
x = antallet af kugler i måleglasset
y = det aflæste rumfang i cm3
Bliver bedt om at finde ud af, hvad rumfanget af én kugle er - indsatte 1 på x's plads, da x som beskrevet tidligere er antallet af kugler i måleglasset, og fik 15,5. Bliver bagefter bedt om at fortælle, hvor meget vand der er i måleglasset.
Tror det er b-værdien (14), men er overhovedet ikke sikker. Er her nogen der kan hjælpe mig?
- Anna
i en opgave har jeg fundet frem til denne lineære model,
y = 1,5*x+14
Har følgende oplysninger:
Antal kugler i måleglasset | 2 | 6 |
Aflæst rumfang (cm3) | 17 | 23 |
x = antallet af kugler i måleglasset
y = det aflæste rumfang i cm3
Bliver bedt om at finde ud af, hvad rumfanget af én kugle er - indsatte 1 på x's plads, da x som beskrevet tidligere er antallet af kugler i måleglasset, og fik 15,5. Bliver bagefter bedt om at fortælle, hvor meget vand der er i måleglasset.
Tror det er b-værdien (14), men er overhovedet ikke sikker. Er her nogen der kan hjælpe mig?
- Anna
Svar #1
03. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)
Der er 14 cm3 vand i glasset, og hver kugle har rumfanget 1,5 cm3. På den måde bliver y summen af vandet og kuglernes rumfang.
Skriv et svar til: Hvor meget vand er det i måleglasset? (lineær funktion)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
