Matematik

matematik- hjælpi

05. maj 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen, der vil hjælpe mig med en matematik opgave? Det handler om det omvendte funktion. Det sætter jeg stor pris på :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2015 af Brusebad (Slettet)

Hvis du skriver opgaven, så er der sikkert mange der gerne vil :)


Svar #2
05. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

i den laveste del af atmosfæren (op til ca. 10 km) kan temperaturen t i °C beregnes ud fra modellen

t(h) = 20-6,5h 

hvor h er højden over havet i km. 

1) tegn graf for t i Maple og forklar betydning af konstanterne i modellen. 


Svar #3
05. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

Nogen, der ville hjælpe mig ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2015 af Soeffi

Konstanterne er 20ºC som er temperaturen ved havoverfladen og 6,5 ºC/km, som er det antal grader celsius, som temperaturen falder pr. km i højden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2015 af Saibot74 (Slettet)

t(x):=20-6.5*x

plot(t(x),x=0..10,y=-45..20)

h erstattes med x for at maple skal kunne plotte det. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. maj 2015 af Soeffi

#4

...måske bedre: -6,5 ºC/km, som er det antal grader celsius, som temperaturen falder pr. km i højden.


Svar #7
05. maj 2015 af LouiseJense (Slettet)

Tak for hjælpen venner :D


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. maj 2015 af Soeffi

#0  ... Det handler om det omvendte funktion...

Det er en lineær funktion med negativ hældning.


Skriv et svar til: matematik- hjælpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.