Matematik

Integration

06. maj 2015 af lfe123 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej
Jeg er i tvivl omkring hvordan man integrere og differentiere udtrykket 1/x^3
Det haster. Håber nogen kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2015 af Krable (Slettet)

https://www.wolframalpha.com/  er din ven.

diff:  https://www.wolframalpha.com/input/?i=%281%2Fx%5E3%29%27

int: https://www.wolframalpha.com/input/?i=int+1%2Fx%5E3


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2015 af mathon

                                  f(x)=\frac{1}{x^3}=x^{-3}

                                  \int f(x)\, \textup{d}x=\int x^{-3}\, \textup{d}x=-\frac{1}{2}\cdot x^{-2}+k=-\frac{1}{2x^2}+k

                                  f{\, }'(x)=-3\cdot x^{-4}=-\frac{3}{x^4}


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.