Fysik

Beregn acceleration på bil

07. maj 2015 af jordfræseren (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har fået 2 spørgsmål som jeg har svært ved at løse, idet jeg mangler de pågældne formler man skal anvende, og hvordan man skal anvende dem. Her kommer opgaveformuleringen: 

Efter et stoplys acceleres fremad. På 12 sek er farten oppe på 80 km/t

a) Beregn accelerationen

b) Hvis farten på 12 sek var nået op på 100km/t, hvad skulle accelerationen så have været? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2015 af mathon

a)
          a=\frac{v-v_0}{t}=\frac{22{,}2222\; \frac{m}{s}-0}{12\; s}

b)
          a=\frac{v-v_0}{t}=\frac{27{,}7778\; \frac{m}{s}-0}{12\; s}
          


Skriv et svar til: Beregn acceleration på bil

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.