Matematik

binom ligning

07. maj 2015 af swampendk (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder lidt fast i denne her opgave.

Find samtlige komplekse løsninger til den binome ligning.
z^5+i=0
Løsningsmængden må gerne angives på polær form.

Mit forsøg på enløsning:

z=5√(-i) = 5√1  e^i*((theta+2pi)/n)
<- Her sidder jeg fast

Jeg tænker lidt at jeg skal finde argumentet, som jeg får til (0, -1). som jeg får til pi/2 og -pi/2...men hvad der så skal ske ved jeg ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af Soeffi

Se evt. https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1573004, her skal v findes ved i·sin(v) = i og v/3 erstattes af v/5.


Skriv et svar til: binom ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.