Matematik

Hjælp til at udregne side i trekant

07. maj 2015 af xLinus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa,

Jeg sidder og bøvler med denne opgave omkring at finde en side på en trekant.

Jeg har vedhæftet et billede af opgaven - håber der sidder en der kan hjælpe :)

Vedhæftet fil: trekant.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2015 af peter lind

brug at arealet er ½*|AB||AC|


Svar #2
07. maj 2015 af xLinus (Slettet)

Jamen hvis du kigger på billedet jeg har vedhæftet, så er det i princippet kun en ''halv'' side jeg skal finde. Og jeg har derfor ikke en hel side der hedder AC.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2015 af Mawias (Slettet)

Prøv at regne baglæns.

Formel for arealberegning af trekant: G*H/2 = A

Du har allerede arealet, som er 96cm2

96*2 = 192/16 = 12

Derfor er linjestykket AC = 12

Og da linjestykket AD er lig med 8  

12 - 8 = 4

Linjestykket CD = 4

Jeg ved ikke om der er en bestemt formel for det, men det er i hvert fald en mulig måde at tackle opgaven på.

~ Mauw


Svar #4
07. maj 2015 af xLinus (Slettet)

Tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2015 af mette48 (Slettet)

½*|AB||AC| = 96               indsæt AB=16 og isoler AC


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juli 2015 af Soeffi


Skriv et svar til: Hjælp til at udregne side i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.