Matematik

Analytisk geometri -hjælp!

09. maj 2015 af AnoA (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opgaven lyder sådan her:

Linien m går gennem centrum for cirklen med ligningen x^2+y^2+10x-8y-5=0 og er parallel med linien l : 6x+3y-7=0. Bestem en ligning for m.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2015 af mathon

Cirklen:
                  \left (x+5 \right )^2+\left (y-4 \right )^2=\left (\sqrt{46} \right )^2


Svar #2
09. maj 2015 af AnoA (Slettet)

#1

Cirklen:
                  \left (x+5 \right )^2+\left (y-4 \right )^2=\left (\sqrt{46} \right )^2

Mange tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2015 af mathon

Linjen m går gennem C(-5,4) og har samme normalvektor som l.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2015 af mette48 (Slettet)

Cirklens centrum: x^2+y^2+10x-8y-5=0

(x2+10x+25)-25 +(y2-8y+16)-16-5 =0

(x+5)2+(y-4)2=46

(x,y)=(-5,4)

Liniens hældning: 6x+3y-7=0

3y=(-6x+7)

y=2x-7/3

ny linie y=ax+b hvor hældningen a =2 og linien går gennem (-5,4)

4=2*(-5)+b

b=4+10=14

y=2x+14


Svar #5
09. maj 2015 af AnoA (Slettet)

#4

Cirklens centrum: x^2+y^2+10x-8y-5=0

(x2+10x+25)-25 +(y2-8y+16)-16-5 =0

(x+5)2+(y-4)2=46

(x,y)=(-5,4)

Liniens hældning: 6x+3y-7=0

3y=(-6x+7)

y=2x-7/3

ny linie y=ax+b hvor hældningen a =2 og linien går gennem (-5,4)

4=2*(-5)+b

b=4+10=14

y=2x+14

tusinde tak for hjælpen, er taknemmelig!


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2015 af mathon

#3 fortsat
         Når P(x,y) er et vilkårligt punkt på m, kan m's punkter beskrives:
         \{P(x,y)\, |\, \overrightarrow{n}\cdot \overrightarrow{CP}=0\}

                               \begin{pmatrix} 6\\3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x+5\\y-4 \end{pmatrix}=0

                                6(x+5)+3(y-4)=0        divideret med 3

                                2(x+5)+(y-4)=0

                                2x+10+y-4=0

                                2x+y+6=0

                      m\! :\; \; y=-2x-6

                     

              


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2015 af mathon

Liniens hældning: 6x+3y-7 = 0

                 2x+y-\frac{7}{3}=0

                 y=\mathbf{\color{Red} -2}x+\frac{7}{3}

               m\! :\; \; y=\mathbf{\color{Red} -2}x+b

                         4=-2\cdot (-5)+b

                         b=-6

               m\! :\; \; y= -2x-6


Skriv et svar til: Analytisk geometri -hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.