Matematik

geometri

16. maj 2015 af bastian234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg skal berenge siden BD i trekanten ABD

vinkel A = 21,5

vinkel B = ?

Vinkel D = 120

og kan udfra dette sige at vinkel B = 180- 21,5 -120 = 38,5

siden d = 13

hvordan beregner jeg så siden BD?

tror jeg skal bruge sinusrelationerne, men ved ikke hvordan :-)


Svar #1
16. maj 2015 af bastian234 (Slettet)

en eller anden der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2015 af SuneChr

\frac{\sin A}{|BD|}=\frac{\sin D}{|AB|}


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. maj 2015 af mathon

    Hvoraf
                   \left | BD \right |=\left (\frac{\sin(21{,}5^{\circ})}{\sin(120^{\circ})} \right )\cdot 13


Svar #4
16. maj 2015 af bastian234 (Slettet)

Okay så forstår jeg, tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.