Matematik

en funktion er givet ved f(x)=4*a^x

20. maj 2015 af matthjelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej all

Jeg er kommet til en opgave der lyder således:

En funktion givet ved 
f(x)=4*a^x
Hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100).
a) Bestem tallet a.

Hvordan skal denne forståes? Og hvordan skal jeg begynde og regne den ud? Tak på forhånd.

Matt


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2015 af mathon

                        y=4\cdot a^x

                        100=4\cdot a^2\; \; \; \; \; a>0


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2015 af Stats

Du har:

y = b·ax

Punktet (x,y) = (2,100)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #3
20. maj 2015 af matthjelp (Slettet)

#1

                        y=4\cdot a^x

                        100=4\cdot a^2\; \; \; \; \; a>0

Dette har jeg gjort, men er det muligt at jeg kan finde frem til hvad a er ? :) 


Svar #4
20. maj 2015 af matthjelp (Slettet)

#1

                        y=4\cdot a^x

                        100=4\cdot a^2\; \; \; \; \; a>0

Dette har jeg gjort, men er det muligt at jeg kan finde frem til hvad a er ? :) 


Skriv et svar til: en funktion er givet ved f(x)=4*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.