Matematik

Mere matematik

26. maj 2015 af Gaja42 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved sidste spørgsmål og må igen have lidt hjælp.. håber nogen af jer kan haha. :D 

Et bestemt radioaktivt stof har en halveringstid på 30,17 år. i en model kan mængden af tilbageværende stof som funktion af tiden beskrives ved 

N(t) = 17,5 * at

hvor N (t) er mængden af tilbageværende stof (målt i gram) til tidspunktet t (målt i år) 

a. bestem konstanten a for det pågældene stof 

b. Hvor mange år tager det ifølge modellen, før mængden af tilbageværende stof er nede på 10 g? 

c. Hvor stor en procentdel af den oprindelige mængde stof er tilbage efter 50 år? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

T½ = ln(½) / ln(a)

Isolér a og indsæt værdien for T½

b)

Løs ligningen

10 = 17,5 *at

c)

Find N(50) og beregn, hvor mange % dette udgør af startmængden på 17,5 gram.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2015 af peter lind

Radioaktivt sof henfalder ikke lineært med tiden så det må være N(t) = 17,5*at og ikke 17,5*a*t som du skriver

N(0) = 17,5

N(30,17) = 17,5*a30,17 = ½*17,5

Det sidste giver en ligning i a, som du må løse


Skriv et svar til: Mere matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.