Fysik

Ændring af mekanisk energi

30. maj 2015 af rallelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens, er sur over at jeg ikke kan finde ud af denne opgave:

Bilen fortsætter med at køre hen ad en vandret vej. Men nu øges motorkraften til 350 N, mens bilen kører 200 m. Beregn bilens nye fart. Antag, at modstandskraften er uændret.

Nogen der kan give en hånd?


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. maj 2015 af mathon

                          2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                          2\cdot \frac{F_{res}}{m}\cdot \Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                          v=\sqrt{2\cdot \frac{F_{res}}{m}\cdot \Delta s+{v_{0}}^{2}}

                         


Svar #2
30. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Jeg forstår ikke hvilke formler/regler du anvender, det ville hjælpe hvis du uddybede det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. maj 2015 af mathon

#2

Kinematik

                           a=\frac{v-v_0}{t}
hvoraf
                           at=v-v_0
og
                           s=\frac{1}{2}at^2+v_0t+s_0

                           \Delta s=s-s_0=\frac{1}{2a}(at)^2+v_0t

                           \Delta s=\frac{1}{2a}\cdot (v-v_0)(v-v_0)+\frac{v_0}{a}at

                           \Delta s=\frac{1}{2a}\cdot (v-v_0)(v-v_0)+\frac{v_0}{a}(v-v_0)

                           2a\Delta s=(v-v_0)(v-v_0+2v_0)

                           2a\Delta s=(v-v_0)(v+v_0)

                           2a\Delta s=v^2-{v_{0}}^{2}

                           v^2=2\cdot \frac{F_{res}}{m}\cdot \Delta s+{v_{0}}^{2}

                           v=\sqrt{2\cdot \frac{F_{res}}{m}\cdot \Delta s+{v_{0}}^{2}}


Svar #4
30. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Tak for din tid mathon, vores fysiklærer har dog ikke undervist os i kinematik, og jeg var nødt til at anvende mekanik-formler :) God lørdag!


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2015 af overkontroversiel (Slettet)

#1 

Han mangler vel stadig information om massen og startshastigheden af bilen. 


Svar #6
30. maj 2015 af rallelarsen (Slettet)

Ja, glemte at angive at starthastigheden er 80 km/h, og massen af bilen er 1250 kg. Beregnede bilens nye hastighed til 84,8 km/h


Skriv et svar til: Ændring af mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.