Fysik

1 gr. kobber = hvor mange km tråd?

02. juni 2015 af narg (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!

Jeg har et hurtigt spørgsmål, som jeg ikke kan finde svar på nogle steder.

Jeg ved, at 1 gram guld bliver til 3 km guldtråd, men hvor mange km tråd bliver 1 gram kobber så til? 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af peter lind

Det kommer jo an på hvor tyk kobbertråden skal være


Svar #2
02. juni 2015 af narg (Slettet)

Hvis den skal være så tynd som den kan blive


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. juni 2015 af Heptan

Teoretisk eller IRL?


Svar #4
02. juni 2015 af narg (Slettet)

#3

Teoretisk eller IRL?

I virkeligheden


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. juni 2015 af mathon

Med samme trådtykkelse som guldtråden
bliver kobbertråden
                                     6,48 km lang (2 dec.)


Svar #6
02. juni 2015 af narg (Slettet)

Mange tak! 


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. juni 2015 af mathon

Detaljer:

Guld:
              (3\cdot 10^5\; cm)\cdot\left ( \frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2} \right )\cdot \left ( 19{,}3\; \frac{g}{cm^3} \right )=1\; g

                                d=4{,}689384\cdot 10^{-4}\; cm

Kobber:
              L\cdot\left ( \frac{\pi }{4}\cdot d^{\, 2} \right )\cdot \left ( 8{,}93\; \frac{g}{cm^3} \right )=1\; g

                                L=6{,}48376\cdot 10^{5}\; cm=6{,}48\; km  (2 dec.)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. juni 2015 af SuneChr

Guld's massefylde er 19,3 g / cm3
Regnes i cm og gram, har vi ligningen til at finde guldtrådens diameter d
1/4·π·d2·300000·19,3 = 1
Løs denne og giv et skøn over, om guldtrådens diameter kan overføres til kobbertrådens diameter.
Kobbers massefylde er 8,933 g / cm3


Skriv et svar til: 1 gr. kobber = hvor mange km tråd?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.