Matematik

ligning

02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan løser man denne her ligning? 

x2 −3x+2=0. 

Skal man bruge kvadratsætning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. juni 2015 af mathon

Brug kvadratrodsløsningsformlen for andengradsligninger.

   a=1
   b=-3
   c=2

eller
          røddernes sum er lig med koefficienten til x med modsat fortegn
          røddernes produkt er lig med venstre sides talværdi.
          


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. juni 2015 af mathon

eller
          kvadratkomplettering


Svar #3
02. juni 2015 af LouiseJense (Slettet)

Hvis, jeg bruger det du skrev foroven.. skal jeg så også finde diskriminanten osv? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. juni 2015 af mathon

#3
            Ja


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.