Kemi

Beregning af NaOH koncentration og pH ved ekvivalenspunkt

03. juni 2015 af Star04 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skal denne opgave løses? 

a) Kaliumhydrogenphtalat KOOCC6H4COOH ( forkortes KHA) kan anvendes til titrering af natriumhydroxidopløsning og reagerer som en monovalent syre HA-

Ved en sådan titrering ved 25ºC opløses 0.4010 g KHA i 200 mL H2O. 10.06 mL natriumhydroxidopløsning var nødvendig til ekvivalenspunktet. Beregn natriumhydroxidopløsningens koncentration. Fortyndingen under titreringen negligeres. 

b) Beregn pH ved ekvivalenspunktet. 

For Phtalsyre H2A er ved 25ºC pKa1= 2.98 og pKa2=5.41 

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2015 af mathon

a)
                  HA^-\; _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; OH^-\; _{\textit{(aq)}}\; \; \rightarrow \; \; A^{2-}\: _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; H_2O\; _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2015 af mathon

b)

        n(KOOCC_6H_4COOH)=\frac{0{,}4010\; g}{204{,}2212\; \frac{g}{mol}}=0{,}0019636\; mol

   molligning:
                             (0{,}01006\; L)\cdot c_{NaOH}=0{,}0019636\; mol              

                             c_{NaOH}=\frac{0{,}0019636\; mol}{0{,}01006\; L}=0{,}19512\; M

                             \left [ A^{2-} \right ]=\frac{0{,}0019636\; mol}{210{,}06}=9{,}34760\cdot 10^{-6}\; M

                            pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_{a2}+\log\left (\left [A^{2-} \right ] \right )

                            pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 5{,}41+\log\left ( 9{,}34760 \right ) \right )


Svar #3
04. juni 2015 af Star04 (Slettet)

#2 Forstår ikke helt molligningen, hvad gør du her? 


Svar #4
04. juni 2015 af Star04 (Slettet)

#1, og hvad gør du her ?


Skriv et svar til: Beregning af NaOH koncentration og pH ved ekvivalenspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.