Fysik

Tyngdeaccelerationen - enhed?

05. juni 2015 af KitlerKat (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Her sidder jeg og læser op til eksamen. Pludselig støder jeg på noget mystisk, som jeg ikke helt kan forstå. 
Jeg har altid brugt følgende enheder for tyngdeaccelerationen: \frac{N}{kg} og \frac{m}{s^{2}}

Men pludselig støder jeg på en ny enhed: \frac{kg}{m^{3}}

Er der en venlig sjæl, der kan forklare mig, hvordan/hvorfor denne enhed kan benyttes for tyngdeaccelerationen? 

Fortsat god dag! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2015 af SuneChr

Tyngdeaccelerationen er, på vor breddegrad, 9,82 m / sek2
Det betyder, at hastigheden af et legeme i frit fald vokser med  9,82 m / sek  for hvert sekund.
Tyngden trækker i et legeme på 1 kg med en lodret nedadgående kraft på 1 kg·9,82 m / sek2 = 9,82 N (Newton)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

kg/m3 er en enhed for massefylde. Mon ikke din bog er kommet til at skrive 'g' i stedet for 'ρ'?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2015 af mathon

Du tager fejl af  g og det græske bogstav \varrho som betyder densitet:

                          \left [g \right ]=\frac{N}{kg}=\frac{m}{s^2}

                          \left [\varrho \right ]=\frac{kg}{m^3}

                     


Svar #4
05. juni 2015 af KitlerKat (Slettet)

Det undrer mig nu stadig en del... Specielt i den sammenhæng....


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. juni 2015 af mathon

Din undren er berettiget:

tyngdeaccelerationens enhed.PNG

har forkert enhed i sidste faktor:

      F_{op}=\left ( 1{,}20\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 0{,}005\; m^3 \right )\cdot \left ( 9{,}82 \; \frac{N}{kg}\right )=0{,}0589\; N


Svar #6
05. juni 2015 af KitlerKat (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Tyngdeaccelerationen - enhed?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.