Matematik

Differentiering af produktfunktion med e^x

07. juni 2015 af Miebuus (Slettet) - Niveau: B-niveau

R(x)=(55x)*e^{_{-x}}

h(x)=55x

h'(x)=55

f(x)=e^{-x}

f'(x)=e^{-x}

R'=(55x)'*e^{-x}+55x*(e^{-x})'

R'=55*e^{-x}+55x*e^{-x}

Hvordan kan det så være, at den ender med at blive

R'=(-55x+55)*e^{-x}


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2015 af mathon

                f{\, }'(x)=-e^{-x}

                R{\; }'(x)=55\cdot e^{-x}+55x\cdot \left ( -e^{-x} \right )

                R{\; }'(x)=55\cdot e^{-x}{\color{Red} -}55x\cdot e^{-x}

                R{\; }'(x)=\left (1-x \right )55e^{-x}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. juni 2015 af alexandersvanholm

Bemærk at når man differentierer

f(x)=e^x

får man

f'(x)=e^x

Når man differentierer

f(x)=e^{-x}

får man

f'(x)=-e^{-x}


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2015 af mathon

med y=-x
er
                  f(x)=e^{-x}=e^y

                   \frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=e^y\cdot (-1)=-e^y=-e^{-x}                 


Skriv et svar til: Differentiering af produktfunktion med e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.